Vliegtuig crasht op bus op vliegveld Ghana - tien doden

The wreckage of a cargo plane sits cordoned off on a roadway near Kotoka International Airport in Accra, Ghana, Saturday, June 2, 2012. The cargo plane which was attempting to land at the capital's main airport instead smashed through the fence surrounding the airport and slammed into a bus loaded with passengers on a nearby street, killing all 10 people on board, emergency responders said. (AP Photo/Christian Thompson)
The wreckage of a cargo plane sits cordoned off on a roadway near Kotoka International Airport in Accra, Ghana, Saturday, June 2, 2012. The cargo plane which was attempting to land at the capital's main airport instead smashed through the fence surrounding the airport and slammed into a bus loaded with passengers on a nearby street, killing all 10 people on board, emergency responders said. (AP Photo/Christian Thompson) De neergestorte Boeing 727 nabij Kotoka vliegveld in Accra, Ghana. Foto AP / Christian Thompson

Een vrachtvliegtuig is gisteravond op het vliegveld in de Ghanese hoofdstad Accra gecrasht op een bus. Alle tien inzittenden van de bus zijn om het leven gekomen.

De Boeing 727 schoot na de landing door een hek en botste op het voertuig op een naastgelegen weg. De vier bemanningsleden van het vliegtuig hebben de crash wel overleefd. Zij zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vliegtuig van Allied Air Cargo op weg van Nigeria naar Ghana. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.