Als eerste geplaatste Azarenka uitgeschakeld op Roland Garros

Azarenka vanmiddag tijdens haar verliespartij tegen Cibulkova. Foto AFP / Kenzo Tribouillard

De nummer één van de wereld, Victoria Azarenka, is vanmiddag uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. De Wit-Russische moest het in twee sets afleggen tegen de als vijftiende geplaatste Slowaakse Dominika Cibulkova.

Azarenka kwam in de eerste set van haar vierderondewedstrijd in Parijs al snel op achterstand en verloor die set met 6-2. In de tweede set moest ze na een tiebreak haar meerdere erkennen in Cibulkova: de tiebreak eindigde in 7-4 voor de Slowaakse.

Door haar vroegtijdige uitschakeling raakt Azarenka, in januari nog de winnares van de Australian Open, haar nummer één-positie kwijt als de in Parijs als tweede geplaatste Maria Sharapova de finale haalt.

Cibulkova, die in 2009 al eens de halve finales van Roland Garros haalde, had sinds haar eerste ontmoeting met Azarenka in 2008 al vijf keer op rij niet meer van de Wit-Russische topspeelster gewonnen. Ze komt in de kwartfinales uit tegen de jonge Amerikaanse Sloane Stephens of de als zesde geplaatste Australische Samantha Stosur.

    • Pim van den Dool