‘Kuyt tekent bij Fenerbahçe’

Liverpool's Dutch forward Dirk Kuyt kisses his child as he walks around the pitch after the English Premier League football match between Liverpool and Chelsea at Anfield, Liverpool, north-west England, on May 8, 2012. AFP PHOTO/ PAUL ELLIS. RESTRICTED TO EDITORIAL USE. Dirk Kuyt met zijn zoontje na de wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea op 8 mei. Foto AFP / Paul Ellis

Dirk Kuyt gaat spelen voor het Turkse Fenerbahçe. Dat heeft zijn huidige club Liverpool vanmiddag bekendgemaakt.

De Nederlandse international tekent voor drie jaar bij de Turkse club. Het is onduidelijk hoeveel de Turken moeten betalen voor Kuyt.

De carrièremove van Kuyt is opvallend want Fenerbahçe speelt de hoofdrol in het Turkse match-fixing schandaal. Het strafrechtelijk onderzoek naar het omkoopschandaal loopt nog, maar de Turkse bond strafte Fenerbahçe niet.

Kuyt begon zijn carrière in 1998 bij FC Utrecht en kwam vanaf 2003 uit voor Feyenoord. In 2006 maakte hij de overstap naar Liverpool.

    • Marije Willems