Geen overlevenden vliegramp Nigeria - drie dagen nationale rouw

Omwonenden bekijken de ravage die de vliegramp in hun woonwijk in Lagos aanrichtte. Foto AFP

Niemand van de 153 inzittenden heeft de vliegramp in de Nigeriaanse stad Lagos van vanmiddag overleefd. Dat heeft de lokale autoriteit voor de burgerluchtvaart vanavond bekendgemaakt. President Jonathan Goodluck heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Een vliegtuig van vliegmaatschappij Dana Air vloog even voor zes uur vanavond een gebouw in Lagos binnen, kort nadat het op het nabijgelegen vliegveld was opgestegen om naar hoofdstad Abuja te vliegen. Het boorde zich in een woongebouw van drie verdiepingen nadat het vermoedelijk al een stel werkplaatsen en woningen in de dichtbevolkte wijk had geraakt.

De Nigeriaanse rampenbestrijdingsautoriteit vreest dat er ook mensen zijn omgekomen die op het moment van de crash in de buurt van de plek des onheils waren. Hoeveel slachtoffers er naast de 153 inzittenden gevallen zijn is nog onduidelijk.

President Goodluck maakte vanavond bekend dat Nigeria de komende drie dagen zal rouwen om de slachtoffers van de vliegramp. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Goodluck kondigde aan dat er “een zo volledig mogelijk” onderzoek naar de oorzaken van het ongeval is ingesteld.

    • Pim van den Dool