Dode bij schietpartij in winkelcentrum Toronto

Police stand guard in front of the Toronto Eaton Centre shopping mall where a shooting occurred in Toronto June 2, 2012. One man was killed and six other people were wounded, two critically, in a shooting at Toronto's main downtown mall on Saturday, a rare occurrence of major gun violence in Canada's largest city. Police said the shooter was still at large. REUTERS/Mark Blinch (CANADA - Tags: CRIME LAW BUSINESS)
Police stand guard in front of the Toronto Eaton Centre shopping mall where a shooting occurred in Toronto June 2, 2012. One man was killed and six other people were wounded, two critically, in a shooting at Toronto's main downtown mall on Saturday, a rare occurrence of major gun violence in Canada's largest city. Police said the shooter was still at large. REUTERS/Mark Blinch (CANADA - Tags: CRIME LAW BUSINESS) Politieagenten bewaken het Toronto Eaton Centre, waar eerder op de dag de schietpartij plaatsvond. Foto Reuters / Mark Blinch

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Canadese stad Toronto is gisteren een dode gevallen. Zeven andere mensen raakten gewond, onder wie twee ernstig.

De schutter opende het vuur in het Eaton Centre. In totaal werden zes mensen geraakt. Een 25-jarige man stierf ter plekke.

Op het moment van de schietpartij waren er honderden mensen aanwezig in het winkelcentrum. Toen de eerste schoten werden gelost, brak er paniek uit en werden verschillende mensen onder de voet gelopen. Volgens getuigen schoot de schutter zo’n vijftien keer.

Het winkelcentrum is geëvacueerd en afgesloten. De politie is nog op zoek naar de schutter. Zijn motief is niet duidelijk.

http://youtu.be/hP98MDH42lk