Zo zullen ‘we’ de botsing der sterrenstelsels zien

Tweemaal de voorspelde botsing tussen ons melkwegstelsel en het sterrenstelsel Andromeda die over vier miljard jaar zal plaatsvinden. Eerst gezien ‘van buitenaf,’ vanaf een verre plaats ergens in het heelal. Daarna een animatie die toont hoe de sterrenhemel gezien vanaf de Aarde zal veranderen tussen vier en zeven miljard jaar na nu. Of de Aarde

Tweemaal de voorspelde botsing tussen ons melkwegstelsel en het sterrenstelsel Andromeda die over vier miljard jaar zal plaatsvinden. Eerst gezien ‘van buitenaf,’ vanaf een verre plaats ergens in het heelal. Daarna een animatie die toont hoe de sterrenhemel gezien vanaf de Aarde zal veranderen tussen vier en zeven miljard jaar na nu. Of de Aarde (laat staan de mens) tegen die tijd nog bestaat is een tweede. Fascinerende beelden, al had de tweede video wat meer tussenstadia mogen laten zien.

    • Herbert Blankesteijn