Waterkou

None

Een storing uit Frankrijk veroorzaakt zondag bewolking en in een groot deel van het land regen. Alleen de noordelijke provincies lijken de dans te ontspringen. Met een beetje geluk komt daar af en toe de zon te voorschijn en wordt het nog 13 tot 15 graden. Bij langdurige regen in het midden en vooral in het zuiden van het land blijft het kwik bij een magere 11 à 12 graden steken.

In de nacht naar maandag trekt de regen naar het zuiden en klaart het ook in het midden van het land op. In opklaringen kan het lokaal afkoelen naar 5 graden, waarbij ook mistbanken kunnen ontstaan.

Maandag blijft het zuiden gevoelig voor wolken en een enkele bui. In het noorden en midden van het land wisselen stapelwolken en zon elkaar af en kan lokaal nog een bui vallen. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. De aangevoerde lucht is nog steeds fris, waardoor het niet warmer wordt dan 13 à 14 graden.

Ook op dinsdag kan een lokale bui vallen. Omdat de wind gaat draaien naar de zachtere westhoek lopen de temperaturen op naar 16 graden.

In de tweede helft van de week komt de 20 graden toch nog in zicht. Droog en zonnig zomerweer wordt niet verwacht; met name op vrijdag kunnen flinke regen- en onweersbuien ontstaan.