Uitgelicht zaterdag

Robin Gibb of the Bee Gees watches the unveiling of a green plaque on the front of a building, in central London in this May 10, 2008 file photo. Bee Gees singer Gibb, who with brothers Barry and Maurice helped define the disco era with their falsetto harmonies and funky beats, died on May 20, 2012. He was 62. REUTERS/Luke MacGregor/Files (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE HEADSHOT)
Robin Gibb of the Bee Gees watches the unveiling of a green plaque on the front of a building, in central London in this May 10, 2008 file photo. Bee Gees singer Gibb, who with brothers Barry and Maurice helped define the disco era with their falsetto harmonies and funky beats, died on May 20, 2012. He was 62. REUTERS/Luke MacGregor/Files (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE HEADSHOT) REUTERS

Film

Ratatouille (Brad Bird en Jan Pinkava, 2007, VS). Fraaie animatiefilm over de rat Rémy die geweldig kan koken en zijn krachten combineert met die van de onhandige keukenhulp in een Parijs sterrenrestaurant. Er zitten veel leuke grappen in Ratatouille, vooral wanneer de ratten in beeld zijn: Rémy, zijn dikke broer Émile en diens foute vrienden. BBC 1, 18.35-20.20u.

The Queen (Stephen Frears, 2006, GB/F/I). Fijnzinnig drama ontleedt de machtsstrijd tussen koningin Elizabeth II van Engeland en de pas benoemde premier Tony Blair, na de dood van prinses Diana in 1997. Buckingham Palace bijt zich vast in traditie en protocol. Oscar voor hoofdrol van Helen Mirren. Met James Cromwell als prins Philip en Michael Sheen als Blair.Ned.2, 19.30-21.10u.

Simpatico (Matthew Warchus, 1999, GB/F/VS). Verdienstelijke verfilming van wat melancholiek verhaal over vriendschap, schuld en verraad. Het leven van met Sharon Stone getrouwde miljonair Jeff Bridges raakt ontregeld wanneer zijn verlopen jeugdvriend Nick Nolte dreigt hun vroegere oplichterspraktijken aan de grote klok te hangen. RTL8, 22.00-00.10u.

Maybe Baby (Ben Elton, 2000, GB). Auteur van o.a. tv-series Blackadder en The Young Ones debuteerde als regisseur met zelfgenoegzame verfilming van eigen roman. Een tragikomedie over een BBC-dramaturg (Hugh Laurie) die, zonder het zijn vrouw (Joely Richardson) te vertellen, een scenario schrijft over hun pogingen een kind te krijgen. Grimmigste grappen gaan over de gang van zaken bij de BBC. Met Joanna Lumley als lesbische kantoorchef. Net5, 00.10-02.20u.

Informatief

Mijn land. Laatste aflevering van serie waarin Nederlanders van allochtone afkomst hun visie geven op Nederland. Vandaag gaat Samira el Kandoussi (Wageningen, 1979) dochter van een gastarbeider uit de Rif, naar Marokko om op zoek te gaan naar haar identiteit. Wat is Marokkaans zijn? Waarom ligt de islam zo onder vuur? En waarom hebben haar ouders op het Marokkaanse platteland totaal andere normen dan de vrouwen die zij ontmoet in Casablanca en Marrakech? Ned.2, 16.05-16.30u.

Amusement

Robin Gibb: Me and my songs, a tribute. De op 20 mei overleden Robin Gibb kijkt in dit in januari 2011 opgenomen interview terug op de muziek en de carrière van de Bee Gees. Met clips van klassieke hits van hem alleen en van die met zijn broers. Wordt om 23.35u. gevolgd door TOTP2 Bee Gees Special, waarin een interview met Barry, Robin en Maurice Gibb, plus opnamen die zij speciaal voor dat programma maakten. Tot slot om 00.20u. ... Sings Bee Gees, een compilatie van opnamen waarin anderen liedjes van de Bee Gees uitvoeren. Met onder meer Al Green, Take That, Dionne Warwick, Steps, Aaliyah en Rita Coolidge. BBC 2, 23.05-00.50u.

Sport

Tennis: Roland Garros. Verslag van het grandslamtoernooi in Parijs. Ned.1, 11.00-17.50u.

Racing: The Derby. 125.000 toeschouwers, onder wie koningin Elizabeth, worden verwacht op de renbaan van Epsom voor de tweehonderddrieëndertigste editie van de Derby. Verslagen van alle zeven races en interviews met jockeys, trainers en eigenaars, plus ruimhartig commentaar op de kleding der bezoekers. BBC 1, 13.50-17.30u.

Voetbal: Nederland - Noord-Ierland. Verslag van de oefeninterland. SBS6, 19.00-21.55u.