superdelux

Former Chelsea footballer Didier Drogba runs with the 2012 London Olympic torch in the streets of Swindon, west of London, on May 23, 2012. Ivory Coast striker Didier Drogba confirmed on Tuesday he will leave newly-crowned European champions Chelsea when his contract expires at the end of June. AFP PHOTO/LOCOG RESTRICTED TO EDITORIAL USE, NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS
Former Chelsea footballer Didier Drogba runs with the 2012 London Olympic torch in the streets of Swindon, west of London, on May 23, 2012. Ivory Coast striker Didier Drogba confirmed on Tuesday he will leave newly-crowned European champions Chelsea when his contract expires at the end of June. AFP PHOTO/LOCOG RESTRICTED TO EDITORIAL USE, NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS AFP

Batterijbarbecue

Het instructiefilmpje ziet er verraderlijk simpel uit. De kolen, die in een afgesloten koker zitten, worden van onderaf aangestoken met een vloeibare pasta (geen spiritus!) en brandend gehouden door een batterij-aangedreven en regelbare blazer. Je klikt het rooster erop en daar staat een vrolijke barbecue waaraan je – aan de zijkant althans – je vingers niet kunt verbranden of bevuilen. Deze barbecue, die in zes kleuren à 159 euro geleverd wordt, mag op tafel staan.

www.lotusgrill.de

Bekroonde vlam

De olympische Fakkel – die nu bezig is met een estafette door heel Groot-Brittannië (op de foto met Chelsea voetballer Didier Drogba) – heeft een Design Award gewonnen, een prestigieuze prijs van het Londense Design Museum. De Engelse ontwerpstudio Barber Osgerby maakte een fakkel van goud en aluminium met achtduizend gaatjes, die staan symbool voor het aantal lopers dat de fakkel gedurende zeventig dagen zal dragen langs het parcours van Athene naar Londen. De vorm van de fakkel, een driehoek, staat voor de drie keer dat Londen de Olympische Spelen mocht organiseren: in 1908, 1948 en 2012. De designjury prees „de lichtheid en de eenvoud” van de fakkel. De fakkel (of een replica daarvan) zou het leuk doen in de tuin of op het dakterras, maar is (vooralsnog) niet te koop.

Lamp op windenergie

IKEA had al buitenlampen op zonne-energie in het assortiment. Nieuw zijn de lampen die op zonne- én windenergie werken: 9 uur zon of 24 uur een windsnelheid van 4 m/s is goed voor 12 uur licht. Als de lamp brandt en de wind waait, geeft dat grappige lichteffecten. De Solvinden (24,95 euro) is ook in het wit verkrijgbaar.