Rus naar vierde ronde Roland Garros

Arantxa Rus of The Netherlands celebrates winning her third round match against Julia Goerges of Germany at the French Open tennis tournament in Roland Garros stadium in Paris, Saturday June 2, 2012. Rus won in three sets 7-6, 2-6, 6-2. (AP Photo/Michel Euler) Rus viert haar overwinning, en mag zich gaan opmaken voor de vierde ronde van Roland Garros. Foto AP/Michel Euler

Arantxa Rus heeft voor het eerst in haar carrière de vierde ronde van een grand slam bereikt. De 21-jarige Monsterse was vandaag op Roland Garros in drie sets te sterk voor de als 25e geplaatste Julia Görges uit Duitsland: 7-6 (5), 2-6, 6-2.

Bij de laatste zestien neemt Rus het op tegen de Estse Kaia Kanepi, die Caroline Wozniacki versloeg.

Rus begon uitstekend aan de partij. Ze brak haar tegenstander direct en nam een 3-1 voorsprong. De Nederlandse wist die voorsprong niet vast te houden, waardoor een tiebreak nodig was om de eerste set te beslissen. Daarin trok Rus aan het langste eind, zo schrijft persbureau Novum.

In het tweede bedrijf kwam Rus al snel op een 4-0 achterstand. Ze deed nog wel iets terug, maar kon niet voorkomen dat Görges de stand gelijktrok. Ook in de beslissende set kwam Rus al snel een break achter. Ze rechtte echter haar rug, brak de service van de Duitse twee keer en nam een 4-1 voorsprong.

Görges liet zich daarna behandelen aan een enkelblessure en wilde de partij staken vanwege de invallende duisternis, maar de arbiter negeerde haar verzoek. Rus liet zich niet van de wijs brengen. Ze behield haar eigen opslag en benutte haar derde wedstrijdpunt op de service van Görges.

Rus wacht in de vierde ronde een treffen met Kanepi. De Estse, als 23e geplaatst, rekende verrassend af met de Deense Wozniacki (9). Kanepi won met 6-1, 6-7 (3), 6-3.

    • Annemarie Coevert