Mode in Maastricht

Op 8, 9 en 10 juni vindt in Maastricht de vierde editie van Fashionclash plaats: een mode-evenement met ruim honderd modeontwerpers uit binnen- en buitenland. De kans is groot dat geen van die namen een belletje doet rinkelen, want Fashionclash richt zich volledig op jong talent.

Hun vaak nogal experimentele ontwerpen zijn te zien tijdens meerdere catwalkshows en in een omvangrijke modetentoonstelling in de voormalige Mosa-tegelfabriek. Nieuw is Fashionclash Market: een tijdelijke winkel waar kleding en accessoires van de deelnemende ontwerpers gekocht kunnen worden. Tegelijkertijd vindt ook Salon/Maastricht plaats (van 1 tot 10 juni): op verschillende Maastrichtse locaties zal het werk van vijftig kunstenaars en ontwerpers vertoond worden.

Fashionclash.nl, Salon1.org

    • Nathalie Wouters