Marijnissen onwel op SP-congres

Jan Marijnissen vertrok twee jaar geleden met een staande ovatie als Kamerlid uit Den Haag. Foto NRC / Vincent Mentzel

Tijdens het congres van de SP waar Emile Roemer opnieuw wordt aangewezen als lijsttrekker is Jan Marijnissen onwel geworden. Hij is naar een ziekenhuis afgevoerd voor controle en zou bij bewustzijn zijn gebleven.

Volgens Omroep Brabant ging het mis tijdens de lunch. Een ambulance zou Marijnissen hebben opgehaald voor controle in het ziekenhuis.

Twitter avatar JosHeymans Jos Heymans Marijnissen onwel geworden op SP-congres. Lijkt mee te vallen.

In 2008 nam het gezicht van de partij afstand van het lijsttrekkerschap nadat een hernia en hartklachten hem teveel werden. Het middagprogramma van het congres vandaag (live) is aangepast, weet het AD.

    • Jules Seegers