Geen derde Roland Garros-finale op rij voor Schiavone

De Italiaanse Schiavone kwam vandaag, ondanks twee finales op rij, tekort tegen Lepchenko die nog nooit de derde ronde van een Grand Slam bereikte. Foto AP / Michel Euler

Francesca Schiavone kan een derde opeenvolgende finaleplaats op Roland Garros vergeten. De 31-jarige Italiaanse ging vandaag in de derde ronde onderuit tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 6-3, 3-6, 6-8. Schiavone zegevierde in 2010 op het Franse gravel en verloor vorig jaar de finale van Na Li.

Voor de mondiale nummer 12 leek er aanvankelijk weinig aan de hand. Ze won de eerste set met 6-3 en in het tweede bedrijf ging het lange tijd gelijk op. Bij 3-3 verloor Schiavone drie games op rij, waardoor de 26-jarige Lepchenko de stand in evenwicht bracht.

In de derde set pakte Schiavone, als veertiende geplaatst, een 3-1 voorsprong, maar na een viertal mindere games keek ze plots tegen een 5-3 achterstand aan. Toen Lepchenko een aantal games later bij 7-6 voor de tweede keer voor de wedstrijd mocht serveren, sloeg ze echter wel toe. De Amerikaanse speelt in de achtste finale tegen Petra Kvitova. De Tsjechische (4) versloeg eerder op de dag de Russin Nina Bratchikova.

Bij de mannen heeft David Ferrer voor de vierde keer in zijn carrière de vierde ronde van Roland Garros (live) bereikt. De Spaanse nummer zes van de plaatsingslijst was in drie sets (6-0, 6-2, 6-2) te sterk voor Mikhail Youzhny, de bedwinger van Robin Haase in de tweede ronde.

Later vanmiddag speelt de Nederlandse Arantxa Rus tegen Julia Görges.

    • Jules Seegers