Bemoedigend

Het is maandagavond, iets na middernacht. Ik stap met een vriendin in de pendelbus die als vervanging dient voor de niet rijdende tram. We vragen de chauffeur of het de bus naar Utrecht is. „Nee, nee, ik ben niet de bus naar Utrecht, ik ben de tram!” Al is zijn eindhalte onbekend.

Bij aankomst moeten wij, twee jonge blonde vrouwen, nog door het enge Kanaleneiland. Na het passeren van de ‘prostituee-oppik-plek’ in Utrecht en een weggetje waar je enge gedachten bij krijgt, stopt een politieauto naast ons. Met een lief gezicht vertellen we dat we de bus hebben gemist. Een lift krijgen we niet van de agenten, wel twee bemoedigende zinnen: „Oké succes hè! Let goed op jullie spullen en houd jullie tas maar stevig vast.”

Gaia Theil

Een ikje is een persoonlijke anekdote. Inzenden kan via nrc.nl/ik

    • Gaia Theil