Weer

De lente van 2012 was zacht, droog en vrij zonnig. Vooral maart – toen was het 2 graden warmer dan normaal – en het zomerse weer tussen Hemelvaart en Pinksteren heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Toch was het een aantal weken, tussen eind maart en begin mei, ronduit fris.

Vandaag ging de meteorologische zomer van start, zonder dat we daar iets van merkten. De aangevoerde lucht wordt wat droger en we beginnen het weekeinde met veel zon maar nog altijd te lage temperaturen. Er ontstaan ook wat stapelwolken, maar op een enkel buitje in het noordoosten na blijft het droog. Met minder wind wordt het rond 14 graden aan zee tot lokaal 18 graden in Limburg.

Zondag gaat het vanuit het zuiden regenen. Alleen in de noordelijke kustprovincies blijft het waarschijnlijk droog. Het is dan ronduit kil, met 11 graden in de regen tot maximaal 14 graden in het noorden.

Begin volgende week is het nog vrij fris, maar in de loop van de week draait de wind naar het zuidwesten en warmt het langzaam op en komt de zomer dan toch op gang. Landinwaarts wordt het dan weer ruim 20 graden. Het blijft echter wel wisselvallig met ook af en toe zon.