´Waarom niet alle liefdesliedjes over liefde gaan´

Onder de beschouwing ‘Waarom niet alle liefdesliedjes over liefde gaan’ van filosoof Jan Drost stond de oproep ‘échte’ liefdesliedjes in te sturen. Massaal kregen wij favorieten toegestuurd. Enkele inzendingen zijn hieronder te beluisteren. Liesbeth Stoker: Bob Marley – Is This Love Liesbeth Stoker: “Vanochtend (donderdag) bij het wakker worden Bob Marley op de wekkerradio met Is this

Onder de beschouwing ‘Waarom niet alle liefdesliedjes over liefde gaan’ van filosoof Jan Drost stond de oproep ‘échte’ liefdesliedjes in te sturen. Massaal kregen wij favorieten toegestuurd. Enkele inzendingen zijn hieronder te beluisteren.

Liesbeth Stoker: Bob Marley - Is This Love

Liesbeth Stoker: “Vanochtend (donderdag) bij het wakker worden Bob Marley op de wekkerradio met Is this love. ‘Wat is dit toch in al z’n eenvoud een heerlijk liefdeslied’, dacht ik en sudderde nog even verder. Vervolgens bij het ontbijt de dinsdagkrant met het artikel over Jan Drost.

Het moet zo zijn. Hierbij dus.

Waarom deze?

Het lijkt zo eenvoudig, de liefde.

Maar de realiteit: je verlangen naar veiligheid, bescherming, intimiteit. Het denken dat je een ander dat allemaal kunt bieden. En toch maar blijven twijfelen: is dit het nu en houdt hij/zij (nog) van mij?

Terwijl, uiteindelijk gaat het toch vooral ook om ‘simpelweg’ een besluit nemen en voor iemand te kiezen: ‘Wo-o-o-ah. Oh yes, I know. (…) I’m willing and able.’”

Renzo Verwer: Roxy Music - Dance away

Renzo Verwer: “Het maken van een lijstje echte liefdesliedjes en die afzetten tegen romantische liedjes vind ik ook alweer een daad van geloven in romantische liefde hoor.

Maar goed.

Mijn bijdrage. Wie wil leren over liefde zal moeten weten over het verschijnsel afwijzing en verdriet. En roxy music zong daar mooi over in dance away. Zie voor de tekst: http://www.lyricsfreak.com/r/roxy+music/dance+away_20118910.html

Over liefdesverdriet. jaloezie en jezelf vermannen. Roxy music bezong ook al het wezen van de liefde:

‘Love is a drug and I need to score’

Succes met de lijst! The who kan er ook in : subsitute, over dat we inwisselbaar zijn…”

Jeanne Hens: Dolly Parton - Islands in the stream

Annette van der Wel: The Beatles - When I’m 64

Hans van der Valk: Charles Aznavour - She

    • Tom Janssen