Terugkijken: de Sneijder-tapes

“Dat zei ik toen wel, maar dat loog ik”. Wesley Sneijder (nu 27) keek gisteravond terug op zichzelf als acht- en achttienjarige. Kees Jongkind ging namens de NOS naar Milaan om hem beelden uit die tijd te laten zien. Het leverde een mooi portret van een gedreven jongetje op.

“Dat zei ik toen wel, maar dat loog ik”. Wesley Sneijder (nu 27) keek gisteravond terug op zichzelf als acht- en achttienjarige. Kees Jongkind ging namens de NOS naar Milaan om hem beelden uit die tijd te laten zien. Het leverde een mooi portret van een gedreven jongetje op.

Sneijder groeide als middelste van drie broers op in de Utrechtse wijk Ondiep. Na een uitgebreide selectieprocedure mocht hij als zevenjarige gaan voetballen in de Ajax-jeugd. Rimko Haanstra volgde in die tijd enkele van de E-junioren, onder wie de kleine blonde Sneijder. Die antwoordde toen al “profvoetballer” op de vraag wat hij wilde worden en had altijd wel een bal bij zich.

In zijn huis in Milaan kijkt Sneijder - voor het eerst - zelf naar de beelden.

De uitzending is in zijn geheel terug te zien:
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

    • Peter Zantingh