Politievakbonden bereiken CAO-akkoord met Opstelten

De politiebonden hebben vandaag een akkoord bereikt met minister Ivo Opstelten over een nieuwe cao. Foto Kick Smeets / Hollandse Hoogte

De vakbonden hebben een akkoord bereikt met demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten over een nieuwe cao voor de politie.

Dat meldenpolitiebond ACP en NPB. De inhoud van het akkoord is nog niet bekend en wordt maandag pas naar de leden gestuurd.

In een zestien pagina tellend document zullen de belangrijkste uitkomsten gemeld worden en daarna in verschillende ledenraadplegingen in het land besproken worden. De leden moet tijdens deze bijeenkomsten bepalen of zij akkoord willen gaan met het akkoord. ACP:

‘De bonden roepen alle leden op om deze ledenraadplegingen massaal te bezoeken om eventuele vragen beantwoord te krijgen en hun mening over de uitkomsten van de onderhandelingen te geven. Uiteindelijk bepalen de leden namelijk of die uitkomst goed genoeg is voor een nieuwe CAO Politie. De onderhandelaars van de bonden zijn van mening dat het resultaat binnen hun vooraf meegekregen mandaat valt en zullen het gemaakte pakket afspraken dan ook met een positief advies aan de leden voorleggen.’

Het afgelopen halfjaar voerden de bonden actie voor een nieuwe cao. Dat bestond vooral uit een coulancebeleid, wat inhield dat agenten lichte overtredingen vaker door de vingers zagen. Ook werden politiebureaus gesloten en veroorzaakten politieauto’s met opzet files door langzaam te rijden, schrijft persbureau Novum. Medio mei meldden de bonden dat het overleg over een nieuwe cao voor de politie zou worden hervat en dat de partijen er voor 1 juni uit wilden komen.

Dit bericht wordt aangevuld.

    • Hans Klis