Kortkolom sport

Geblesseerde Lampard mist EK voor Engeland

Londen. Engeland mist op het EK voetbal de ervaren Frank Lampard. De 33-jarige middenvelder van Chelsea liep woensdag tijdens de training een dijbeenblessure op. „Het is een enorme tegenvaller opnieuw een belangrijke speler kwijt te raken”, reageerde de Britse bondscoach Roy Hodgson. Eerder haakten middenvelder Gareth Barry en doelman John Ruddy door blessures af. Bovendien mist steraanvaller Wayne Rooney de eerste twee groepsduels vanwege een schorsing. (Novum)

EK-oefenwedstrijden: zeges Duitsers, Fransen

Leipzig. Duitsland heeft de laatste oefeninterland in aanloop naar het EK gewonnen. De tweede tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase was in Leipzig met 2-0 te sterk voor Israël. Mario Gomez (Bayern) en André Schürrle (Leverkusen) maakten de doelpunten. Frankrijk behaalde door goals van Franck Ribéry en Florent Malouda een 2-0 zege op Servië. Frankrijk, Europees kampioen in 1984 en 2000, is al twintig wedstrijden ongeslagen. (NRC)

Ronaldinho vertrekt met ruzie bij Flamengo

Rio. Aan het avontuur van Ronaldinho bij het Braziliaanse Flamengo is een abrupt einde gekomen. De wereldvoetballer van 2004 en 2005 stapte naar de rechter omdat hij circa zestien miljoen euro aan achterstallig salaris tegoed zegt te hebben. Hij had al veel krediet verspeeld door onlangs vier dagen niet op de training te verschijnen, naar eigen zeggen om zijn zieke moeder te bezoeken. Fans startten een handtekeningenactie om de voormalige ster van Barcelona en AC Milan te laten vertrekken. (AP)

Usain Bolt veel sneller dan sprintrivaal Powell

Rome. Atleet Usain Bolt heeft twee maanden voor de Spelen een groeiende vorm getoond. De 25-jarige Jamaicaan was gisteren bij de Diamond League in Rome de beste op de 100 meter. Met 9,76 seconden liep hij de snelste seizoenstijd. Asafa Powell finishte op ruime afstand als tweede (9,91). In Londen hoopt wereldrecordhouder Bolt (9,58) zijn olympische titel te prolongeren. (Novum)