Dehouck wint De Gouden Strop

NOVUM104:BRAM DEHOUCK GOUDEN STROP:AMSTERDAM;31MAY2012-Schrijver Bram Dehouck houdt de trofee van de Gouden Strop 2012 in zijn handen, vanavond in de Felix Meritis te Amsterdam. Zijn boek "Een zomer zonder slaap" heeft de jaarlijse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek gewonnen. De winnaar krijgt hiernaast ook een cheque van 10.000 euro.Novum/ur/str.Unai Risueno Novum UNAI RISUENO

De Vlaamse auteur Bram Dehouck heeft De Gouden Strop 2012 gewonnen. Dat heeft stichting CPNB gisteren bekendgemaakt. Hij kreeg de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek voor zijn thriller Een Zomer Zonder Slaap. Hij ontving 10.000 euro en een beeldje van Marianne van den Heuvel. In 2010 won Dehouck voor zijn debuut De Minzame Moordenaar ook al De Gouden Strop en De Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. Die ging dit jaar naar de Vlaamse Kevin Valgaeren. Novum