Van den Brom: Vitesse wilde van me af

John van den Brom was niet meer welkom bij Vitesse en nam daarna zelf contact op met Anderlecht. Dat verklaarde de Nederlandse voetbaltrainer gisteren tijdens de presentatie bij zijn nieuwe werkgever in Brussel.

„De leiding van de club heeft aangegeven het beter voor Vitesse te vinden als ik zou vertrekken, al had ik nog een contract voor twee jaar”, zei Van den Brom die een moeizame relatie had met de Georgische clubeigenaar Merab Jordania. De trainer nam naar eigen zeggen vervolgens zelf contact op met Anderlecht, dat hij bij een eerdere toenaderingspoging nog had afgewezen.

Vitesse zegt op zijn beurt teleurgesteld te zijn over het vertrek van Van den Brom. „Vorige week leken de gelederen gesloten en hadden alle betrokkenen zich uitgesproken voor het aanblijven van Van den Brom”, meldt de Arnhemse club in een officiële verklaring. „Kennelijk bleek het vertrouwen in een gezamenlijke toekomst toch te broos.”

Van den Brom tekende een driejarig contract bij Anderlecht, waar eerder de Nederlanders Hans Croon, Arie Haan, Aad de Mos en Johan Boskamp trainer waren. De Brusselse club betaalde Vitesse een afkoopsom van vier ton.

„We hebben bij Anderlecht niet de gewoonte een contract van zo’n lange duur af te sluiten, maar we hebben vertrouwen in de kwaliteiten van de coach”, verklaarde voorzitter Roger Vanden Stock.