Uit voor kinderen

Theatermarathon

Mehmet De Veroveraar is een spannend koningsdrama over de Turkse prins Mehmet II, die op zijn 12e jaar sultan wordt van het machtige Ottomaanse Rijk. Een reis terug in de tijd, die voert van paleis tot woestijn, van Vaticaan tot Constantinopel. In een 2000 vierkante meter grote loods komt zijn geschiedenis tot leven. Het is een toneelmarathon, dat betekent dat je naar drie verschillende delen kijkt met tussendoor Turkse hapjes en avondeten.

Vanaf 6 juni, Theater De Vest, Alkmaar. www.toneelmakerij.nl

Robotdag

Zaterdag 2 juni is het Robotdag in NEMO. Zo zijn er demonstraties van verschillende robots, kun je er leren hoe je zelf een robot programmeert en hoe je er voor kunt zorgen dat je een robot te snel af bent met een potje voetbal. Op de Robotdag worden ook wedstrijden gehouden van de Nederlandse Kampioenschappen RoboCup Junior.

2 juni. 10 t/m 17 uur. Nemo, Amsterdam. www.e-nemo.nl

Zoomeravonden in Artis

In juni, juli en augustus is Artis elke zaterdag open tot zonsondergang en zijn er veel activiteiten in de Amsterdamse dierentuin. De eerste Zoomeravond is zaterdag 2 juni met een vergeten dierenroute, dierenverzorgers die alles vertellen over ‘hun’ dieren en een theatervoorstelling in het Planetarium. Bij de Flamingo’s speelt de band Rilan & The Bombardiers.

Elke zaterdag t/m 25 augustus. www.artis.nl