Rus bereikt derde ronde van Roland Garros

Arantxa Rus tijdens haar wedstrijd tegen Virginie Razzano. Foto AFP / Jacques Demarthon

De Nederlandse tennisster Arantxa Rus heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt. Op het gravel in Parijs was ze met 6-3 en 7-6 te sterk voor Virginie Razzano. De tie-break won Rus met 7-3.

De Française zorgde dinsdag nog voor een stunt door Serena Williams uit te schakelen. Arantxa Rus speelt in de derde ronde van Roland Garros tegen Julia Görges. De als 25e geplaatste Duitse won met 6-3, 6-4 van de Britse Heather Watson.

Görges probeert net als Rus voor het eerst in haar carrière de vierde ronde in Parijs te halen. De Duitse en de Nederlandse speelden nooit eerder tegen elkaar. Op basis van de wereldranglijst (27 tegenover 88) is Görges duidelijk de favoriete. De partij wordt waarschijnlijk op zaterdag gespeeld.

Raak op tweede matchpoint

Rus begon uitstekend aan de partij, aldus persbureau Novum, en sleepte via een dubbele break eenvoudig de eerste set in de wacht. Langzaam maar zeker kwam Razzano wat beter in haar spel, maar de 29-jarige Française kon tot twee keer toe een break voorsprong niet vasthouden. In de tiebreak sloeg Rus snel een beslissende kloof. Op haar tweede matchpoint was het raak.

Behalve Rus geen Nederlandse inbreng meer

Door de uitschakeling van Michaëlla Krajicek en Kiki Bertens is Rus de enige Nederlandse die nog over is in het hoofdtoernooi. Bij de mannen is er na het verlies van Robin Haase en Igor Sijsling geen Nederlandse inbreng meer.