Rodgers (ex-Swansea) coach Liverpool

Brendan Rodgers heeft overeenstemming met Liverpool bereikt om als trainer aan de slag te gaan. De 39-jarige Noord-Ier tekent binnenkort een contract voor drie seizoenen, bericht de BBC. Hij komt over van Swansea City, dat naar verluidt een vergoeding van meer dan vijf miljoen euro ontvangt.

Rodgers neemt bij Liverpool de taken over van de ontslagen Kenny Dalglish. De Schot werd eerder deze maand aan de kant gezet vanwege de tegenvallende prestaties in de Premier League. The Reds kwamen niet verder dan achtste plaats, maar wonnen wel de League Cup. De Cup Final ging verloren tegen Chelsea.

Bij Swansea maakte Rodgers de afgelopen twee seizoenen indruk. Hij leidde de ploeg uit Wales naar de Premier League en eindigde daarin dit seizoen verrassend in de middenmoot. Bij Swansea keept de Nederlandse international Michel Vorm.

Rodgers krijgt van Liverpool de voorkeur boven Roberto Martinez. van Wigan Athletic. Zij waren al enige tijd de belangrijkste kandidaten, hoewel Ajax-coach Frank de Boer, de ontslagen Chelsea-trainer Andre Villas-Boas ook in beeld waren.

Paul Scholes kan zich op gaan maken voor zijn 21ste seizoen in dienst van Manchester United. De 37-jarige middenvelder heeft zijn contract met een jaar verlengd, maakte de club gisteren bekend. De 66-voudig Engelse international zette eind vorig seizoen een punt achter zijn spelersloopbaan, maar keerde in januari terug vanwege de vele blessures bij United. Na de winterstop speelde hij twintig keer en scoorde hij vier keer.

Trainer Sir Alex Ferguson zei al meerdere keren dat Scholes te vroeg was gestopt. De kleine, rossige middenvelder speelde 483 competitieduels voor The Red Devils.

Ook reservedoelman Ben Amos blijft bij United. De 22-jarige keeper verlengde zijn contract tot de zomer van 2015.