Robin Haase verliest van Youzhny - uitgeschakeld op Roland Garros

Robin Haase verloor vandaag in de tweede ronde van Roland Garros. Er zijn geen Nederlanders meer op het mannentoernooi. Foto Reuters / Paul Vreeker

De Nederlander Robin Haase verloor in Parijs van de Rus Mikhail Youzhny in drie sets. Dat betekent dat Roland Garros voor hem afgelopen is. Haase is tot de tweede ronde gekomen.

De eerste partij tegen de Kraat Ivan Dodig won hij overtuigend: 6-2, 6-2, 6-1. In de tweede ronde bleek Youhzny echter te sterk voor de Nederlander. Youzhny, die met zijn 31e positie op de wereldranglijst acht posities hoger staat dan de Nederlander, liep vlot uit naar een 5-1 voorsprong.

In de tweede set kwam het tot een tiebreak, maar die verloor Haase met 5-7. Ook in de derde set brak Youzhny eerst, maar kwam Haase direct terug. Bij 5-4 voor de Rus leverde de beste Nederlandse tennisser zijn opslagbeurt echter alsnog in.

Met zijn plek in de tweede ronde evenaart Haase zijn beste prestatie in Parijs: ook vorig jaar overleefde hij één wedstrijd. Op de Australian Open en Wimbledon kwam Haase vorig jaar tot de derde ronde.

Nog één Nederlander op Ronald Garros

In het mannentoernooi zijn geen Nederlanders meer. Arantxa Rus, die later later vandaag in haar tweederondepartij in actie komt tegen de Française Virginie Razzano, is de laatst overgebleven Nederlander in het enkelspel. De Nederlanders Michaëlla Krajicek, debutant Kiki Bertens en Igor Sijsling werden eerder al uitgeschakeld in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs.