Modieus derde kind

In de brievenrubriek van deze krant wordt gediscussieerd over de kinderopvangtoeslag. Margriet Bonnet heeft een rijke partner en is dus bijna haar complete maandsalaris kwijt aan kinderopvang (Opinie, 30 mei).

Waarom moet de overheid opdraaien voor Bonnets modieuze derde kind? En het vierde, wellicht?

Mijn twee kinderen werden opgevangen door een lieve hulp, die we goed betaalden voor haar belangrijke werk. Kinderen krijgen wordt door te veel mensen kinderen ‘nemen’ genoemd. Vervolgens wordt nemen graaien; graaien in de gemeenschapspot. Als je kinderen wilt en het geluk hebt dat je ze kunt krijgen, ben je ook verantwoordelijk voor de zorg. Dát zou de regel moeten zijn.

En Bonnets argument dat de overheid bewust een groep buiten de arbeidsmarkt houdt? Wie verbiedt moeders om te werken? Niemand! Ze worden geconfronteerd met hun verantwoordelijkheden, volkomen terecht en al veel te laat.