Martelde Guantanamo door keihard Sesamstraat op repeat te zetten?

Christopher Cerf is een onderscheiden componist van onder meer vele Sesamstraat-liedjes. Niet direct de muziek die je verwacht als martelmateriaal dat wordt losgelaten op vermeende terroristen. Toch zou dat gebeurd zijn in CIA gevangenissen. Verbijsterd ging Cerf zelf op onderzoek uit.

In de documentaire ‘Songs of War’ van Al Jazeera gaat de 71-jarige Amerikaan op zoek naar de gedachte achter het martelen met herrie en harde muziek. Hoe werkt het? Hoe kom je er überhaupt bij? En is zijn Sesamstraatmuziek echt gebruikt om mogelijke terroristen te breken? De docu ontleedt het hoe en waarom van muziekmartelen. Cerf ondergaat zelf de martelmethode.

Bekend was dat Metallica en andere metalbands snoeihard in de oren van gevangene werd geblazen. Maar Tommie en Inie Mini?

http://youtu.be/MuaTqhYP-Tc