Kijktips

Film

I Am Legend (Francis Lawrence, 2007, VS).

Will Smith is de laatste mens in Manhattan nadat een virus in rap tempo een einde heeft gemaakt aan al het menselijk lijden, maar ook aan het streven, de dromen en verlangens van de mens. Postapocalyptische blockbuster weet op een intelligente en bloedstollende manier de eenzame zoektocht van de archetypische ‘lone rider’ uit de Amerikaanse filmmythologie te verbeelden. Veronica, 20.30-22.20u.

Polar (Jacques Bral, 1984, F).

Privédetective Jean-François Balmer heeft genoeg van alle morsige klusjes en overweegt het bijltje erbij neer te gooien. Maar dan komt, als in de beste verhalen van Raymond Chandler, de beeldschone femme fatale Sandra Montaigu zijn kantoor binnenlopen en raakt hij verwikkeld in de verdwijning van haar vriendin, een porno-actrice. TV5, 21.00-22.40u.

Informatief

Keuringsdienst van waarde: Kip.

Onderzoek naar de vraag hoe plofkippenvlees zo goedkoop kan zijn en wat die beesten dan wel niet te eten krijgen. Ned.3, 20.25-21.00u.

Die heilende Sprache der Pferde.

Paardrijden is goed voor het evenwichtsgevoel en de lichaamshouding. Maar kunnen paarden mensen genezen, zoals sommigen beweren? In deze documentaire wordt een aantal mensen gevolgd die zo genezing zoeken en wordt stilgestaan bij onderzoek. Arte, 22.45-23.35u.

Absurdistan in Turkmenistan.

Roken in het openbaar, theaterbezoek, vrije studiekeus, persvrijheid, politieke oppositie: allemaal verboden in het dictatoriale Turkmenistan, een voormalige Sovjetrepubliek. Deze documentaire gaat over de absurde cultus rond de in 2006 overleden dictator Saparmurat Niyazov en zijn opvolger Gurbanguly Berdimuhamedow en onderzoekt de economische banden van Turkmenistan met het buitenland. Arte, 23.35-00.30u.