Balotelli: ik vermoord gooier van bananen

Manchester City's Italian striker Mario Balotelli watches play during the English Premier League football match between Manchester City and Queens Park Rangers at The Etihad stadium in Manchester, north-west England on May 13, 2012. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. AFP

Donkere speler van Italië zal genadeloos reageren als hij op het EK racistisch wordt bejegend.

ROTTERDAM. Mario Balotelli belooft iedere supporter die komende maand op het EK voetbal in Polen en Oekraïne een banaan naar hem gooit te „vermoorden”. Als de donkere aanvaller van het Italiaanse elftal tijdens een wedstrijd racistisch wordt bejegend, stapt hij meteen van het veld. Dat zegt Balotelli in een interview met The Guardian.

De clubspeler van Manchester City was de voorbije jaren vaak het slachtoffer van discriminerende uitlatingen. „Ik zal racisme niet accepteren”, zegt Balotelli. „Als iemand een banaan naar mij gooit, verdwijn ik in de gevangenis. Want ik zal diegene zeker vermoorden. Gebeurt het tijdens de wedstrijd, dan verlaat ik het veld.” De afgelopen dagen is er veel kritiek op EK-landen Polen en Oekraïne. In de Britse media wordt veel bericht over vermeend racisme in beide landen. NRC