Aegon komt woekerpolishouders tegemoet

Aegon komt zijn klanten tegemoet die voor 1 januari 2008 bij het bedrijf een beleggingsverzekering hebben afgesloten. De verzekeraar stort de volledige tegemoetkoming voor de extra kosten van de zogenoemde woekerpolissen direct in de polis van de klant en verlaagt de kosten voor de verzekeringen vanaf volgend jaar.

Aegon laat vandaag weten dat de directe tegemoetkoming volgt op een regeling uit 2009, waarin is afgesproken dat de vergoeding pas op de einddatum van de polis wordt uitgekeerd. Nu stort het die vergoeding dus al direct. De verzekeraar neemt volgens Novum Nieuws voor deze uitbetaling een eenmalige last van 265 miljoen euro.

Daarnaast worden de kosten voor beleggingsverzekeringen verlaagd naar een maximum van 1,25 procent van de poliswaarde per jaar. Dat kost Aegon nog eens 125 miljoen euro.