Weer

Grote verschillen vandaag in ons land. In het midden en zuiden scheen de zon en werd het 20 graden of warmer. In het noorden viel wat regen en werd het 15 graden.

Oorzaak was een stationair koufront over het noorden van het land. Vannacht wordt het front in het noorden minder actief en neemt de neerslagkans af. De temperatuur daalt naar 11 graden.

Vanuit het westen komen in de loop van de nacht en morgen een tweetal storingen, die later vannacht buiige regen en morgenochtend mogelijk in het zuidoosten een onweersklap brengen. Het noordoosten houdt het morgenochtend nog even droog. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. In het noorden wordt het 16 graden, in het zuiden kan het 20 graden en hoger worden.

Vanaf vrijdag verovert koele lucht het hele land, met maxima tussen 13 en 16 graden. Desondanks is er vrijdag wel wat zon en blijft het op de meeste plaatsen droog.

Zaterdag valt er vooral in het noordoosten een bui, zondag gaat het in de middag in het zuiden regenen.

Volgende week blijft het wisselvallig. Vanaf dinsdag komt er met een naar zuidwest draaiende wind wel weer zachtere lucht het land in en zullen de temperaturen weer oplopen naar 18 graden.