Madeline Miller wint Orange Fiction Prize 2012

De Amerikaanse schrijfster Madeline Miller heeft de Orange Fiction Prize 2012 gewonnen. Dat is vanavond tijdens de uitreikingsceremonie in Londen bekend gemaakt. Miller laat oud-Man Booker Prize winnaar Anne Enright en oud-Orange Prize winnaar Anne Patchett achter zich.

Joanne Trollope, de juryvoorzitster, zei het volgende over Millers winnende roman The Song of Achilles:

,,Dit is een meer dan waardige winnaar - origineel, gepassioneerd, inventief en opbeurend. Homerus zou trots op haar geweest zijn.”

De Orange Fiction Prize werd voor eerst uitgereikt in 1996 en heeft tot doel om door vrouwen geschreven fictie wereldwijd te promoten. De winnaar krijgt, naast het reeds genoemde bedrag van $48.000, een bronzen beeld genaamd ‘Bessie’, gemaakt en gedoneerd door de kunstenaar Grizel Niven. Een jaar geleden werd de geldprijs en het beeldje nog gewonnen door de 25-jarige Teá Obreht met haar The Tiger’s Wife.