Kortkolom kunst

Arends directeur Schunck* Heerlen

Maastricht. Christie Arends wordt met ingang van 1 augustus de nieuwe directeur van Schunck* in Heerlen. De instelling, die huist in een in de jaren dertig gebouwd en destijds hypermodern warenhuis, herbergt onder meer museale ruimtes, een filmhuis, een muziekschool en een bibliotheek. Arends is op dit moment voorzitter van de commissie stimuleringssubsidies van het Mondriaan Fonds. Ze was in het verleden hoofd tentoonstellingen en collecties van het Zeeuws Museum in Middelburg. Arends volgt bij Schunck* Stijn Huijts op, die directeur is geworden van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. (NRC)

Concertgebouworkest verlaagt prijzen

Rotterdam. Het Koninklijk Concertgebouworkest verlaagt de prijzen van de toegangskaarten voor seizoen 2012-2013. De organisatie nam dit besluit nadat bekend werd dat de eerdere btw-verhoging voor de podiumkunsten - van 6 procent naar 19 procent - per 1 juli zal worden teruggedraaid. De prijzen worden direct bij de start van de verkoop van zowel de abonnementen als de losse kaarten, die vanaf 1 juni in de verkoop gaan, aangepast. Op deze manier kunnen kaartkopers meteen van het voordeel profiteren, aldus het Koninklijk Concertgebouworkest. (NRC)

Bee Gees opnieuw in Britse hitlijst

Rotterdam. Een week na de dood van Bee Gees-zanger Robin Gibb, die op 62-jarige leeftijd overleed aan darmkanker, staat de band opnieuw in de Britse Top 40. Number Ones kwam binnen op de vijfde plaats en The Ultimate Bee Gees op de vijfendertigste. De twee compilatiealbums stonden eerder in de hitlijst in 2004 en 2009. Gister werd bekendgemaakt dat Gibbs familie in september een openbare herdenking in St. Paul’s Cathedral wil houden. (Novum)