Kijken: een Minecraft-themahuwelijk, waarom ook niet?

Beeld: screenshot Vimeo.com

Originaliteit kent geen tijd. Deze twee tortelduifjes (en gamenerds) lieten zich voor hun bruiloft inspireren door het bouwspel Minecraft. Dat leverde een hele bijzondere aankleding op.

Matt en Asia speelden samen al heel lang Minecraft, een spel waarbij je verschillende blokken moet verplaatsen en verwijderen. Daardoor kun je je fantasie je gang laten gaan en extreem coole bouwwerken maken. Zoals je eigen liefdesnest, zoals Matt en Asia deden. Tijdens de Minecraft-conferentie Minecon, die vorig jaar in Las Vegas gehouden werd, vroeg Matt zijn Asia ten huwelijk (filmpje!). Gevolg: een heus themahuwelijk, vol uitvergrote pixels.

En alles, maar dan ook echt alles zoals de huwelijkstaart, was in de stijl van het spel. Zelfs de vraag der vragen, die ene waarop je meestal ‘ja’ zegt, was in geek-stijl en ging ongeveer zo:

“Will you take this nerd to be your husband?”

Bekijk hier meer foto’s van hun themahuwelijk.

Bekijk hier hoe Minecraft werkt:

Parodietje kijken

Uiteraard zijn er al creatieve geesten geweest die het niet konden laten iets te parodiëren met Minecraft. In deze video is Coldplay het slachtoffer (of de gelukkige, afhankelijk van je standpunt):

Enthousiast geworden en wil je ook naar Minecon? Dat kan, de conferentie vindt dit jaar plaats in Europa. Waar precies is nog niet bekend.