Associaties

Vakantie in Zoutelande, Zeeland. We staan op een camping aan zee, één duinenrij scheidt ons van het strand. Op een avond zie ik vanaf de camping hoe de hemel boven de zee rood kleurt. Snel pak ik m’n camera en haast me het duin op. Boven op de overgang staan twee vrouwen in stille bewondering

Vakantie in Zoutelande, Zeeland. We staan op een camping aan zee, één duinenrij scheidt ons van het strand. Op een avond zie ik vanaf de camping hoe de hemel boven de zee rood kleurt. Snel pak ik m’n camera en haast me het duin op.

Boven op de overgang staan twee vrouwen in stille bewondering voor het natuurverschijnsel. De gehele westelijke hemel staat in vuur en vlam, rood en oranje in alle tinten. Ik zie hoe vormen en kleuren voortdurend veranderen. Plotseling verbreekt een van de vrouwen de welhaast gewijde stilte en zegt: „Ik denk dat ik morgen maar worteltjes eet.”

Rik van Duijn