‘440 onderzoeken vloeiden wereldwijd voort uit netwerk Robert M.’

Wereldwijd zijn 440 vervolgonderzoeken gestart naar aanleiding van gegevens op de computers van Robert M. waaruit contacten uit zijn internationale pedonetwerk ontrafeld werden. Volgens de NOS zullen het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Landelijk Parket dit vandaag bekendmaken.

Zeker elf verdachten zijn in landen als Zweden, Duitsland, Canada, Polen, de Filipijnen en de Verenigde Staten opgepakt naar aanleiding van de onderzoeken. Het Nederlandse deel, onder codenaam Holitna, werd in september 2011 afgerond, zo meldt de omroep.

De nationale politiediensten van de betreffende landen hebben daarop de resultaten uit Nederland ontvangen en hun eigen onderzoek opgezet. Ook Europol werd hierbij betrokken.

Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O. werden ruim een week geleden veroordeeld in de Amsterdamse zedenzaak. M. werd in december 2010 opgepakt.