Weer

De temperaturen zijn in een dalende lijn terecht gekomen en die zet, met horten en stoten, nog wel even door. Vooral vrijdag gaat het kwik scherp naar beneden door koude lucht van bij de poolcirkel.

Vanavond valt in het zuiden van het land lokaal eerst een regen- of onweersbui. Verder is het droog en kalm. Vannacht koelt het af naar 7 tot 11 graden.

Morgen schijnt in het zuiden en midden van het land de zon regelmatig, met de meeste zonneschijn in Limburg, Brabant, Zeeland en het zuiden van de Randstad. Het blijft vrijwel overal droog. Lokaal ontstaat een bui, in de zuidelijke regio's mogelijk met onweer. Er staat een zwakke tot hooguit matige westelijke wind.

De temperaturen verschillen behoorlijk. In het noorden en westen van het land en direct aan zee wordt het 14 tot 18 graden. Landinwaarts wordt het 18 tot 22 graden, met de hoogste temperaturen in Limburg.

Donderdag tot en met zondag wisselen zon en bewolking elkaar af en valt soms een bui. Donderdag wordt het rond 15 graden aan zee tot 20 graden in Limburg. Vrijdag en zaterdag trekt de wind verder aan en wordt het niet warmer dan 13 of 14 graden. Zondag krabbelt het kwik weer iets op.