Haase overtuigend naar tweede ronde Roland Garros

Haase vanmiddag in actie op het gravel van Parijs. Foto AP / Andrew Medichini

Robin Haase heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De 25-jarige Hagenaar was vanmiddag in de eerste ronde duidelijk een maatje te groot voor de Kroaat Ivan Dodig: 6-2, 6-2, 6-1.

De Amerikaan James Blake of Mikhail Youzhny uit Rusland is de volgende opponent voor Haase, die in de derde ronde mogelijk op de als zesde geplaatste Spanjaard David Ferrer stuit.

Haase overrompelt machteloze Dodig vanaf begin

In hun allereerste ontmoeting zal Dodig zelden het gevoel gehad hebben dat er iets te halen viel, schrijft persbureau Novum vanavond. De mondiale nummer 73 werd door de 34 plaatsen hoger genoteerde Haase simpelweg overrompeld. De Nederlander brak al in de derde game en had aan nog een break voldoende om de eerste set met 6-2 binnen te slepen.

In het tweede bedrijf leek Dodig zich even op te richten, maar dat was slechts schijn. Bij 2-2 zette Haase een versnelling in, waarna hij met vier games op rij wederom met 6-2 zegevierde. De derde set werd slechts voor de vorm gespeeld. Dodig had de hoop op een goed resultaat al opgegeven en keek binnen een mum van tijd tegen een 0-4 achterstand aan. Bij 5-1 maakte Haase op de service van Dodig op zijn tweede matchpoint de klus af.

Haase evenaarde door zijn zege zijn beste prestatie op het Franse gravel. Vorig jaar wist hij voor het eerst in drie deelnames de eerste ronde te overleven. De Amerikaan Mardy Fish zorgde vervolgens voor de uitschakeling van Haase.

Rus naar tweede ronde in vrouwentoernooi

De Nederlandse Arantxa Rus bereikte eerder vandaag al de tweede ronde in Parijs. Ze won haar partij in de eerste ronde in Parijs doordat haar Amerikaanse tegenstander Jamie Hampton opgaf. Het stond op dat moment 6-4, 4-3 in het voordeel van Rus.

De Nederlanders Michaëlla Krajicek, debutant Kiki Bertens en Igor Sijsling werden gisteren al uitgeschakeld in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs.

    • Pim van den Dool