Graniet kijken

Een paar dagen geleden was ik met een geologische excursie op Naxos. In de ochtend gingen we naar Mikri Vigla, een prachtig granietkaapje aan de kust. Het restaurantje dat daar ligt, was helaas nog niet open. De eigenaar was bezig om de stormschade van de afgelopen winter te herstellen. Ik vroeg hem of we toch,

Een paar dagen geleden was ik met een geologische excursie op Naxos. In de ochtend gingen we naar Mikri Vigla, een prachtig granietkaapje aan de kust.

Het restaurantje dat daar ligt, was helaas nog niet open. De eigenaar was bezig om de stormschade van de afgelopen winter te herstellen. Ik vroeg hem of we toch, na een half uurtje graniet kijken, bij hem een kopje koffie konden krijgen. Natuurlijk kon dat, maar nadat we onze koffie gedronken hadden en wilden betalen, stak hij afwerend zijn hand op. Ik ben nog niet open, zei hij, dus jullie zijn mijn gast.

Olaf Schuiling