Geen Spelen handbalsters

De Nederlandse handbalsters liepen maar net een olympisch ticket mis.

ROTTERDAM. Het Nederlands handbalteam doet niet mee aan de Olympische Spelen. De handbalsters waren dit weekend op het olympisch kwalificatietoernooi in Spanje voor plaatsing afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Spanje en Kroatië. In een voor Nederland rampzalig scenario verloor Spanje net: 22-23. Bij een Spaanse zege, een gelijkspel of een Kroatische zege van zes goals of meer verschil waren de handbalsters zeker geweest van de Spelen. Spanje, Nederland en Kroatië eindigden in punten gelijk, maar Nederland had het minste doelsaldo. De selectie, de technische staf en begeleiders waren diep teleurgesteld. „Wat is dit zuur”, zei technisch directeur Ton van Linder. „We missen op één goal na de Spelen.” novum