Explosie in Kenia: zestien gewonden

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH A man injured during an explosion sits near the scene in Kenya's capital Nairobi, May 28, 2012. A blast struck a shopping complex in Nairobi's business district during Monday's lunch hour, wounding more than a dozen people, but it was not immediately clear what had caused the explosion. Dense black smoke billowed from the badly damaged building and sirens blared as emergency service crews rushed to Moi Avenue, a major road running through the city centre. REUTERS/Gazelle Jonathan (KENYA - Tags: SOCIETY CRIME LAW CIVIL UNREST) REUTERS

Bij een zware explosie in een gebouw in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn gisteren zeker zestien mensen gewond geraakt. In het gebouw waren meerdere winkeltjes gevestigd. Door de explosie werd het dak eraf geblazen. De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat terreurbeweging Al-Shabaab al heel lang dreigt met aanslagen in Kenia. De terreurbeweging is vooral actief in buurland Somalië. Volgens een bron bij de politie zijn er geen aanwijzingen gevonden dat de explosie is veroorzaakt door een bom. Er zou eerder gedacht worden aan kortsluiting. AP