Doe mee, denk mee. Week 22

Graag betrekken wij de lezers bij de totstandkoming van het katern Mens&. Hier volgt: een overzicht van manieren waarop u een bijdrage kunt leveren {mensen@nrc.nl). – Binnenkort: een reportage over vleeseters, vegetariërs en iedereen die (deels) geen vlees eet. Wie kent bijzondere initiatieven op de “vega-markt”? – Interviews in Mens& gaan wekelijks over drijfveren van bijzondere

Graag betrekken wij de lezers bij de totstandkoming van het katern Mens&. Hier volgt: een overzicht van manieren waarop u een bijdrage kunt leveren {mensen@nrc.nl).

- Binnenkort: een reportage over vleeseters, vegetariërs en iedereen die (deels) geen vlees eet. Wie kent bijzondere initiatieven op de “vega-markt”?

- Interviews in Mens& gaan wekelijks over drijfveren van bijzondere mensen (en als regel géén ‘BN’ers’). Trefwoorden: inspiratie, motivatie, aspitatie, frustratie. Suggesties voor te interviewen mensen zijn welkom! 

- In juli/augustus willen wij schrijven over alternatieve manieren om de zomer door te brengen. Weet u activiteiten die anders zijn dan het standaard toerisme? Deel het met ons op Twitter (@NRCMensen) of via mail (mensen@nrc.nl).

Daarnaast kunt u, zoals elke week bijdragen, aan de volgende rubrieken:

  1. De wending. ‘Ik was …, ik ben …’ – over mensen die het roer in het leven omgooien, door een ander beroep te kiezen, een ander geloof, een andere woonplaats en ‘life style’. Stuur uw foto en schrijf kort over de recente, radicale verandering in uw leven via mensen@nrc.nl . Een redacteur kan u vervolgens bellen om een toelichting te vragen.
  2. De groepsfoto. Vrijwel ieder mens leeft in groepen: als onderdeel van gezin, familie, buurt, baan, sportclub, studieclub, hobbyclub, enz., enz. Wekelijks in de bijlage Mens& een groepsfoto waarbij een bijzonder verhaal hoort. Inzenden via mensen@nrc.nl.
  3. Mens & straatbeeld, over mensen die hun sporen anders in het straatbeeld achterlaten dan door hun eigen aanwezigheid, danwel opvallende situaties waarnemen; het liefst als reflectie op ’mensen en de mensheid’. Dit kan zijn: een opmerkelijke kunstuiting, een tekst, een afbeelding, enz.

Als u ideeën of commentaar heeft, kunt u ons bereiken via e-mail (mensen@nrc.nl), Twitter (@NRCMensen) of Facebook (facebook.com/NRCMensen)