Zonnige Tweede Pinksterdag: drukte op de weg en in de trein

Het strand van Zandvoort. Er gaan vandaag extra treinen die kant op. Foto Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Het wordt in de namiddag en het begin van de avond erg druk op de wegen. De Verkeersinformatiedienst verwacht drukte door terugkerende vakantiegangers en mensen die een dagje weg zijn geweest. De NS houdt ook rekening met dagjesmensen: er gaan meer treinen naar het strand.

Vooral de wegen vanaf Zeeland en de kust en vanaf de Veluwe en Friesland zullen veel te verwerken krijgen, verwacht de VID. De drukte start rond 17.00 uur en kan tot laat in de avond aanhouden. Helemaal vastlopen zal het echter niet, zegt een woordvoerder tegen Novum:

“Door het goede weer zullen veel mensen nog wat langer blijven hangen.Dat zorgt voor een verspreiding van de drukte.”

‘s Ochtends drukte richting attractieparken en strand

In de ochtend wordt het druk tussen 10.00 en 14.00 uur door verkeer naar attractieparken en het strand. De VID en de ANWB raden strandbezoekers aan een reis met de trein te overwegen - attractieparken zijn doorgaans minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Nog lekker rustig op de Nederlandse snelwegen. In de loop van de ochtend verwachten we files richting de kust. Net als gisteren eigenlijk.
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Vooral rond de badplaatsen Scheveningen, Zandvoort/Bloemendaal en Hoek van Holland verwachten we opnieuw parkeerproblemen. Advies: pak OV.

Meer treinen richting het strand

De Nederlandse Spoorwegen zetten vandaag in elk geval extra personeel en extra materiaal in op de route naar Zandvoort. De trein tussen Haarlem en Zandvoort rijdt tussen 09.00 en 12.00 uur en 15.00 en 19.00 uur vier keer in het uur in plaats van de normale frequentie van twee treinen. Daarnaast vervangen dubbeldekkers de normale sprinters. Een zegsvrouw van de NS tegenover Novum:

“Hierdoor kunnen we meer dan duizend passagiers vervoeren per uur. Daarmee is de capaciteit meer dan verdubbeld.”

Op de route naar Den Haag Centraal - het station om naar het strand in Scheveningen te reizen - wordt geen extra materiaal ingezet. “Onze ervaring van gisteren heeft geleerd dat dat niet noodzakelijk is.”