Zo werd Gordon Ramsay gisteren een benefietduel uit geramd

Ramsay

Een vriendschappelijk potje, een benefietduel. Dat was de insteek van de voetbalwedstrijd waar wereldsterren zich gisteravond voor in het tenue hesen. Dat slaagde: er werd ruim vijf miljoen opgehaald voor Unicef. Het betekende echter niet dat het er op het veld ook liefdadig aan toe ging.

Het was de vierde editie van Unicefs Soccer Aid en er kwamen heel wat beroemdheden opdagen. Robbie Williams (voor Engeland) en Michael Sheen (voor ‘de rest van de wereld) waren de aanvoerders van de twee teams waarin onder anderen ook Will Ferrell, Serge Pizzorno, Mike Myers, Gerard Butler, Edward Norton, Woody Harrelson én de Nederlanders Jaap Stam en Clarence Seedorf meespeelden.

Tegen het eind van de wedstrijd kreeg televisiekok Gordon Ramsay het zwaar te verduren: hij nam de tijd voor een balaanname en zag oud-Manchester United-speler Teddy Sheringham niet aankomen. Die had een aardige charge in petto:

http://youtu.be/16Ny0E5pRKU

Nadat hij Ramsay tegen de grond had gewerkt, volgden nog wat vernederende klapjes tegen zijn wang. Opstaan en doorspelen was er niet bij voor de kok: hij moest naar het ziekenhuis. Inmiddels gaat het weer beter.

Twitter avatar GordonRamsay01 Gordon Ramsay Thx 4 all the messages. Out of hospital after receiving amazing care from medics at ground & hospital. Bit sore but fine Gx

Ook de Amerikaanse komiek Will Ferrell maakte de wedstrijd niet af; hij moest met een beenblessure naar de kant.

Het werd overigens 3-1 voor het team van Robbie Williams. Let vooral op de schitterende lob van muzikant (en Kasabian-frontman) Pizzorno:

http://youtu.be/-iNNdIypnIM