Zeker twintig doden bij brand winkelcentrum Doha

Beelden van de brand in het winkelcentrum in Doha. Foto Youtube

Bij een brand in een winkelcentrum in Doha zijn zeker twintig mensen omgekomen.

Dat meldt persbureau AFP. Volgens Al Jazeera bevestigt het Qatarese ministerie van Binnenlandse Zaken dat het gaat om veertien kinderen, vier docenten en twee brandweermannen. Vier van de kinderen zouden van Spaanse afkomst zijn, melden diplomatieke bronnen vanuit Madrid.

Dit zouden beelden zijn van de brand:
http://youtu.be/JP7LYfFkwOo

De brand ontstond in het winkelcentrum Villagio, een populaire uitgaansplek in de Qatarese hoofdstad. Het Villaggio opende zijn deuren in 2006 en heeft onder andere een ijsbaan en grachten waar bezoekers met Venetiaanse gondels tochtjes kunnen maken, meldt persbureau AP.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt vanavond een persconferentie over de ramp.