Vermiste Cessna neergestort, vier inzittenden zwaargewond

Reddingsdiensten hebben op de Tweede Maasvlakte het wrak gevonden van een vliegtuigje dat rond 12.00 uur vanmiddag van de radar verdween. De vier inzittenden, twee volwassenen en twee tieners, zijn zwaargewond.

Update 20.32 uur: De inzittenden zijn inmiddels naar het ziekenhuis gebracht, drie per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam en een is met een helikopter naar een ziekenhuis in Den Haag vervoerd.

Dat laat een woordvoerder van de Kustwacht weten tegenover persbureau Novum. Het toestel ligt aan land. De reddingshelikopter van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij staat ernaast. RTV Rijnmond meldt dat hulpdiensten met groot materieel zijn uitgerukt en dat reddingswerkers per helikopter naar de rampplek worden vervoerd.

Mogelijk verongelukt door mist

Het éénmotorige propellervliegtuig is mogelijk in de problemen geraakt door de dichte mist aan de kust.

Het toestel was onderweg van het vliegveld Midden-Zeeland bij Middelburg naar Rotterdam-The Hague Airport. De piloot gaf geen noodsignaal af. Het lot van het toestel was urenlang onduidelijk, maar toen het na enige tijd nog niet terecht was werd het ergste vermoed. Er werden acht schepen, een reddingshelikopter en een vliegtuig van de Kustwacht ingezet bij de zoektocht. De mist zorgde er wel voor dat met name vanuit de lucht moeilijk kan worden gezocht.