Douglas Adams voorspelde wel/niet de e-reader

Screenshot Getting the book invented van Gavin Edwards

Volgens Buzzfeed voorspelde schrijver Douglas Adams in 1993 al de toekomst van de literatuur: het e-book.

Dat is natuurlijk niet helemaal waar, blijkt bij het naslaan van wikipedia. Daar wordt bijvoorbeeld het Dynabook uit 1971 en de Data Discman van Sony uit 1992 genoemd als voorlopers van de hedendaagse e-reader.

Maar het is leuk om weer eens de stem te horen van de geestesvader van de ‘Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ en inspiratiebron voor Towel Day. Bovenstaand filmpje is een inzending voor animatiewedstrijd ‘Getting The Book Invented’ om de stem van Adams het best te illustreren.

De winnaar van die wedstrijd was trouwens animator Eleanor Stokes. Bekijk hier haar interpretatie van de woorden van Adams.

Lees het uitgebreide artikel van internetredacteur Judith Laanen over Towel Day en voor achtergrond over de wereldberoemde Britse auteur.