Mark Webber wint Grand Prix Monaco

Caption: Red Bull driver Mark Webber of Australia steers his car during the Formula One Grand Prix, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 27, 2012. (AP Photo/Luca Bruno) Red Bull-coureur Mark Webber won vandaag de Grand Prix van Monaco . Foto AP / Luca Bruno

Mark Webber van de Red Bull-ploeg heeft vanmiddag de Grand Prix in Monaco gewonnen.

Webber won voor de tweede keer in drie jaar, meldt persbureau AFP. De Australiër troefde de Duitse Nico Rosberg (Mercedes) en de Spaanse Fernando Alonso (Ferrari) af voor de eerste plek. Rosberg werd tweede, gevolgd door Alonso, Vettel en Hamilton.

Deze zeventigste editie van de Grote Prijs van Monaco was de zesde wedstrijd in het toernooi dit jaar. Elke Grand Prix zag dit seizoen tot nu toe een andere winnaar, een record dat sinds 1950 niet geëvenaard werd.

    • Hans Klis