Daar is ‘ie dan. Het nieuwe decor van het Journaal

Nieuwslezer Rob Trip had de eer. Zittend achter een nieuw bureau presenteerde hij vanmiddag het eerste NOS Journaal in het nieuwe decor. Trip mocht er nu nog bij zitten, maar vanavond is het staan en bewegen maar.

“Het was even wennen”, zei Trip na afloop van het eerste journaal ‘nieuwe stijl’. Eindredacteur René Went is tevreden, zo zegt hij op nos.nl: “Het ging lekker. Alles werkte goed. Er zijn geen fouten gemaakt.” In de nieuwe journaals moeten de teksten een stuk luchtiger en passeren meer onderwerpen de revue. Went: “Normaal gesproken hebben we op zondagmiddag zo’n vier onderwerpen. Nu hadden we er zes. Hierdoor zit er meer tempo in het bulletin.”

Vanavond een beweeglijke Rob Trip

Weinig verschil nog? Kijkt u dan vanavond naar het acht uur Journaal. Dit journaal wordt staand gepresenteerd, ondersteund door groot beeld op de achtergrond. De studio is groter geworden, zodat de nieuwslezers alle ruimte hebben om de teksten zo beeldend en beweeglijk mogelijk de huiskamers in te brengen.

Ook de uitzendingen van het Jeugdjournaal, NOS op 3, Studio Sport en NOS Evenementen (Koningshuis e.d.) zitten vanaf vandaag in een nieuw jasje.

De voordelen van de nieuwe studio

Sacha de Boer en Rob Trip legden gisteren al even de voordelen en snufjes van de nieuwe studio aan u uit:

Hier oefende Trip alvast met staand presenteren: