Zomers warm

Het Pinksterweekend is fraai van start gegaan en op de meeste plekken blijft dit het hele lange weekeinde zo. Toch houden we het waarschijnlijk niet overal droog.

Een omvangrijk hogedrukgebied met zijn kern net ten oosten van Schotland laat bij ons wind vanuit het oosten komen met over het algemeen zeer droge lucht. Toch nadert vanuit het noordoosten een storing die morgen in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel een bui kan veroorzaken.

Allereerst is het overal nog droog, met vanmiddag kwikstanden van 22 tot 24 graden aan zee en 24 tot 26 graden landinwaarts. Verder staat er een matige oostelijke bries en schijnt de zon de hele dag.

Vanavond en vannacht is het nagenoeg helder en het wordt niet kouder dan een graad of 11.

Overdag draait de wind langzaam naar het noordoosten. Vanuit die hoek wordt iets vochtiger lucht aangevoerd. Dat resulteert op de meeste plekken in het noordoosten van het land in onschuldige stapelbewolking. Een enkele wolk groeit uit tot een flinke bui, misschien met onweer. Met 20 graden op de Wadden en landinwaarts 26 graden is het nog steeds zomers warm in een groot deel van het land.

Maandag verloopt droog met veel zon. Vanaf dinsdag meer wolken, lagere temperaturen en vooral woensdag ook een paar buitjes.